JS Financial News - шаблон joomla Новости
subota, 27 Maj 2017

Pomognuto Aneli

Objavljeno u 2017 srijeda, 15 Mart 2017 09:04

U Martu smo dobili hitnu dojavu da je djevojčica Anela iz jedne sarajevske osnovne škole u veoma teškoj situaciji. Poslali smo saradnicu na lice mjesta, koja je odmah odnijela novac iz fonda za hitnu pomoć. Na našem WhatsApp kanalu smo pokrenuli odmah apel da joj se još pomogne, a naša koordinatorka iznalazi mogućnosti kako da se trajnije riješi ovaj slučaj.
Prenijet ćemo dio konverzacije s WhatsApp kanala sadake.com

 „Draga moja Badema, ja sam sinoć išla Aneli i njenoj nani u posjetu. Ja ne znam kako joj se može pomoći. Ona je bila bosa jer tene su joj 37 vel a ona nosi 38. Ja sam odnijela odjeće i hrane, halal bilo ali ono sto mene brine je njen socio psihološki razvoj. Ako škola kao obrazovna institucija joj može pomoći da tu nema problema. Ako se može organizovati da skupimo pa da joj se kupi nešto. Meni je stvarno zao i ne daj Boze njenog iskušenja. Mi se čujemo aBd i oprosti sto remetim nedjelju. Selam Amra

Maloj otac narkoman i u zatvoru je
Majka alkoholičarka
O maloj se brinula nana
Al nana imala moždani i nepokretna sad

Ne bi trebalo puno
Da je obučemo i hrane nešto možda“

pomozi

* u ovom pisanju su poštovana nastojanja sadake.com o zaštite privatne sfere, pa molimo i vas za isto.

Čitano 174 puta
Više iz kategorije: « Ideja

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa.

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na portalu: 103 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="http://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="http://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 Bank

 sofort

 

Giropay 
 bitpay

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.