JS Financial News - шаблон joomla Новости
nedjelja, 20 Avgust 2017

OKONČANA Ramazanska akcija

Objavljeno u 2015 petak, 26 Juni 2015 11:12

Ramazan, vrijeme kada su nam srca i toplija i mekša. Vrijeme kada duša više nego obično osjeća da želi i drugima učiniti nešto dobro. SADAKE već godinama praktikuje da u ovom mubarek mjesecu obilazi starije i iznemogle. One o kojima se malo ko brine, ... zaboravljene.  Da im pomaže, prigotovi iftare i ostavi sadake u novcu.

Pričamo im o donatorima i kažemo ko im šalje sadaku, a oni uzvraćaju najljepšim dovama.  Počeli smo sa devetoro staraca, a danas ih je nebrojeno puno.  Ako i vi želite dati svoju sadaku u Ramazanu starijima i iznemoglima, učinite to zajedno sa nama svake godine.

 

okoncana

 

UPDATE 17.07.15

Koordinatori i volonteri sa lica mjesta nas redovno obavjestavaju o uspjesnom realizovanju dodjele pomoci ovoj ugrozenoj kategoriji nasih gradjana.
Podjela zivotnih namirnica, iftara, paketa pomoci, novca, placanje racuna i nabavka lijekova, su djelatnosti koje obavljaju volonteri sa sredstvima donatora u fond HO SADAKE.

Stoga se iskreno zahvaljujemo svim donatorima na uplatama, kojima je aBd pomognuto onima koji su ovu vasu pomoc zaista trebali, stari i iznemogli.

Molimo Stvoritelja da vam primi post i ibadete, da vam ukabuli sadaku i zekat, te da vam poveca nafaku kad je dijelite na Njegovom putu.

Izvjestajramazan15

 

 

 

Pogledajte i kratki Video

Čitano 1624 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa.

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na portalu: 16 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="http://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="http://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 Bank

 sofort

 

Giropay 
 bitpay

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.