četvrtak, 19 April 2018

Jesenji projekat za samopomoć

Objavljeno u Samopomoć

2015-2016
Veliki jesenji projekat za pomoć onima koji žele svojim radom dalje opstajati.Deset vrijednih povratničkih porodica i onih nastradalih u klizištima su oni koji treba da prime pomoć.

Tako objavljujemo ovaj apel kako bi skupili potrebna sredstva za početak ovog pilot projekta, uzgoja malina. Ovih deset porodica je prikupilo svu dokumentaciju koja nam je potrebna i potpisalo ugovor sa HO SADAKE o poštivanju pozitivnog cilja "Pomoć za samopomoć". Svi su spremni dati svoje maksimalne napore da dugoročno uspiju i.A.

Plan je da skupljamo manje donacije dok ne skupimo 500 EUR za jednu porodicu, a onda za drugu i tako dalje. Ako postoji i onih donatora koji žele direktno pomoći jednu porodicu u kompletnom iznosu, takođe je vema dobro došlo. Timovi za koordinaciju na terenu Dubica, Prijedor, Željezno polje, Duljci i Bihać su spremni i čekaju prve transakcije.
Vrijeme kada počinje jesenja sađa malina je na pragu, zato poziv svima koji hoće da pomognu, da se odazovu.
Izvještaji o realizaciji će biti redovno objavljivanji i.A.
Update 2: Krenulo se u drugu fazu. Sadnja sadnica. Pročitaj više
Update 1: Održan seminar za učesnike projekta. Pročitaj više


Jedan dio priča iz projekta Maline, " Pomoć za samopomoć"

Maline priča Medzidova
 
Slučajevi i priče iz projekta Maline, " Pomoć za samopomoć" Priča Medžida Topalovića. Došao je u Prijedor prije dvije i po godine. Nedavno se oženio i živi zajedno sa roditeljima i braćom. Nezaposlen je, a želio bi svojim trudom izdržavati…
 
 
 
 
 
 
 
Celenka i Kovačević iz Šerića
 
August 2015 Iz Šerića i Željeznog polja su nam prošle godine za vrijeme poplava i klizišta dolazili najpotresniji izvještaji i snimci.Stanovnicima ovih sela bilo je veoma teško prići i ponuditi pomoć u datom trenutku, ali oni su se sami organizovali…
 
 
 
 
 
 
 
M.Delić Bosanska Dubica
 
August 2015

 

 

 

Okanović iz Bihaća

August 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Status humanitarne akcije: Akcija u toku !
Čitano 3552 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 68 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.