četvrtak, 19 April 2018

Veliko HVALA za podršku u projektu Maline

Objavljeno u Zaboravljeni četvrtak, 28 Januar 2016 12:05

Donatorskim sredstvima iz fonda „HO Sadake“ (www.sadake.com) je sredinom novembra 2015 izvela akciju pomoći sedam porodica na području Prijedora, Bosanske Kostajnice, Bosanske Dubice, Orašca i Bihaća. Dvijema porodicama iz Šerića, koje su isto bile obuhvaćene ciklusom ove akcije, donacija je uručena nešto ranije. Kao što smo do sad pratili akciju pomoć za samopomoć kroz 2015. god., sve je išlo po planu, od odabira porodica, prikupljanja papirologije, seminara za uzgajanje malina, analize zemljišta itd. U novembru smo isporučili sedam porodica na kućnu adresu 500 sadnica malina, sistem za navodnjavanje, žicu, zaštitna sredstva, sredstva za prehranu u iznosu od 500 eura ( 971 KM ) po porodici. Kao lično učešće porodice su bile obavezne da same nabave kočeve za sadnicu malina.
Ukupan iznos pomoći za 10 porodica je 4481 € (8731 KM). 


Ispred primaoca ove vrijedne pomoći i podstreka jedno veliko HVALA, svima onima koji su uplačivali svoje donacije u fond HO Sadake. Hvala i aktivistima Vahidu Zulicu i Senadu Osmanagicu na nesibičnom angažmanu oko koordinacije i distribucije. Motivacija je velika i svakodnevno nam pristižu sugestije da pokrenemo još jedan krug pomoći. Jer ovo je jedinstven oblik u kojem donatori širom svijeta imaju mogučnost da svojim skromnim uplatama sadake, pomognu vrijedne zemljake u opstanku. Jedinstven projekat po tome što ovaj fond HO Sadake nema nikakvih državnih sredstava, subvencija, aplikacija na evropske fondove za ravoj, niti bilo kakvih podrški od sponzora, već se radi isključivo o dobrovoljnim donacijama običnih ljudi, koji čak i ne žele da ih se imenom spomene. Pomoć za samopomoć.

U planu je razmatranje o pokretanju još jednog kruga pomoći "Maline 2016" pa ako želite učestvovati neka vaše uplate imaju naznaku "za maline".

Sadake.com ide dalje u svojim redovnim aktivnostima i omogučava uplatiocima pomoći da pomognu hitno ondje gdje u datom trenutku najprije treba.
Pomozite nam da održimo efikasan kao što je i dosada bio "Fond za hitnu pomoć"

 

 

  • Status humanitarne akcije: Akcija okončana !
Čitano 2964 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 61 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.