petak, 25 Maj 2018

Izgradimo kuću porodici poginulog rudara!

Objavljeno u Jetimi četvrtak, 19 Mart 2009 16:45

Obavještavamo Bosance i Hercegovce u dijaspori da je pokrenuta akcija za izgradnju kuce porodici poginulog rudara Almira Babica.
Almir je poginuo u eksploziji metana u rudniku Stranjani, pokušavajuci da izvuce svoga poginuloga kolegu.
Iza rahmetli Almira Babica ostali su njegova majka, supruga Alma, djeca Lejla 5 godina i Elmin 3 godine star.
Almir je preselio u svojoj 33. godini. Bio je vrijedan i pošten covjek koji je radom u jami izdržavao svoju porodicu. Sa Almirom je živjela i njegova majka.

Živjeli su u djedovoj kući, koja je više šupa nego kuća.
Danas, kada Almira više nema, situacija u kući gdje je živjela njegova porodica veoma je teška te supruga sa dvoje jetima bez hranioca i zaštitinika mogu brzo završiti na ulici.
Zbog svih ovih okolnosti dvije bošnjačke humanitarne orbanizacije „Sadake” iz Njemačke i Most-Bro” iz Danske te portal bosnjaci-net iz SAD-a, pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju kuće porodici rahmetli Almira Babića.

  • Status humanitarne akcije: Akcija okončana !
Čitano 1516 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 197 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.