četvrtak, 19 April 2018

OKONČANO Vahedin iz Bihaća se obratio za pomoć

Objavljeno u Samopomoć utorak, 30 Septembar 2014 00:00

UPDATE septembar 2014.

Donatorskim sredstvima realizovan još jedan projekat za samopomoć. Hvala svim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji kojom je omogućeno vrijednom Vahedinu da u buduće sam izdržava svoju porodicu.

 

Ranije (Avgust) objavljeni Apel

Imsirevic potvrda.min

 


Vahedinova želja je da sam svoju porodicu izdržava. Pomozimo mu da krene, a on će uz Božiju pomoć dalje sam.  Apel donatorima da podržimo zajednički i ovaj projekat, kao što smo mnoge do sada.

Ovo je pismo koje nam je Vahedin napisao:"Za:
Humanitarna organizacija sadake

MOLBA ZA POMOC
Esselamu alejkum. zovem se Vahedin Imširovic.
Živim u Bihaću u naselju Vinica sa suprugom. Oboje ne radimo vec od početka rata od 1992. god. Snalazimo se u životu na razne načine kako bi preživjeli. Ja ljudima cijepam drva, čistim dvorišta i sl. Supruga čisti kuće i ulaze u zgradama. Tako uspjevamo nekako preživjeti i platiti režije. Moram napomenuti da samnom u kući živi brat i njegova četveročlana porodica, od kojih niko ne radi. Imaju malu bebu od godinu dana, ja za njih moram platiti režije. Ako nešto dobijem od prijatelja i komšija podijelim sa njima.

Iza kuće imam negdje oko 200 kvadrata zemlje.
Ako bi mi omogučili da, da nekako mogu nešto da zaradim svojim rukama, da ne čekam kad će me neko zovnuti u mjesec dana da mu iscjepam drva. Ja se zaklinjem u ime Boga da ću donirano koristiti kao treba u hajr.
Ono što proizvedem ću prodati i koristiti isključivo za hranu i režije.
Unaprijed Vam se zahvaljujem i molim dragog Boga da vas nagradi.

selam."

  • Status humanitarne akcije: Akcija okončana !
Čitano 1951 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 64 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.