četvrtak, 19 April 2018

Porodici Pašić u Prijedoru donirana krava

Objavljeno u Samopomoć srijeda, 09 Oktobar 2013 14:22

Donatori u Fond HO SADAKE donirali kravu (junicu) porodici Pašić iz Prijedora. Pašići se iskreno zahvaljuju svim donatorima u Fond uz dovu za njihovo zdravlje, hajjir i bereket.

Pismo povodom kojeg je naš saradnik Almir C. otišao na lice mjesta i koodinirao akciju:

"Postovani, mi smo porodica Pasic. Zivimo na Urijama u Prijedoru.Pripadamo dzematu Donja Puharska. Nasa porodica se sastoji od cetiri clana. Ja kao suprug i staratelj,moja supruga i majka dvoje djece. Imamo dvije kcerke koje pohadjaju srednju skolu. Nezaposleni smo supruga i ja vec punih 13 godina, unatoc tome sklapamo kraj sa krajem. Skolujemo dvije kcerke koje su odlicne ucenice srednje ekonomske skole i unatoc slabom finansijkoj situaciji trude se i nedaju da ih to obeshrabi.Prije par sedmica nase kcerke su polagale hatmeni ispit( davale hatme). Nemamo nikakve pomoci, ni od strane drzave a ni od bilo koga drugoga. Zivimo na ravnini,prelijepom prigradskom naselju. Imamo na raspologanju mnogo zemljista koje bi se dalo iskoristiti u razne svrhe da imamo podrsku koja bi koristila mojoj porodici.U nadi da ce se nas problem rijesiti i da ce nam se pomoci,selam od porodice Pasic !"

Kontakt:
Adresa: 2 Krajiski Odred BB, Prijedor
Tel: 052237446

SADAKE čestita Bajrammubarek svim Muslimanima uz obavijest sa terena da su svi Kurbani realizovani po propisu: od Gackog u Hercegovini, preko Srebrenice, Skelana i okolnih povratničkih mjesta istočne Bosne. Allah kabulolsun uplatiocima kurbana na ovom projektu za povratnička mjesta. SADAKE čestita i Zmajevima na kvalifikaciji u Brazil

  • Status humanitarne akcije: Akcija okončana !
Čitano 1932 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.