petak, 25 Maj 2018

Kisik za majku

Objavljeno u Liječenje

Mlada 37g.majka iz Zenice pisala nam je o svom slučaju i zamolila da joj se pomogne. Kaže da ona i muž školuju dijete od njegove ratne invalidnine 41 KM mjesečno. Nemaju zaposlenja nijedno. Ali ona je i primorana koristiti svakodnevno kisik radi oboljenja koje ima. Mjesečno sedam do dvanaest boca. Bolnica joj je do skoro plaćala boce, ali su se radi teške finansijske situacije izvinuli i rekli da ne mogu više plaćati. Jedna boca košta 25,70 KM i majka više nije u mogućnosti kupovati potrebni kisik. Nastala je jako nezavidna situacija u kući i porodici. Na sve strane se traži opcija koja bi institucija mogla da riješi ovo stanje. Ali za sve se treba podnositi zahtjev, čekati i opet čekati . Možda bi se neki bolovi ill lomovi mogli umiriti mehlemima, ali... Kisik!! Nemao niko takvo iskušenje. Odlučili smo ponuditi ovaj slučaj onima koji žele odmah pomoći za nabavku par boca dok se stanje trajnije ne riješi . Znači ako ste zainteresovani javite se da vam proslijedimo detalje, ill da koordiniramo za vas slanje pomoći .  Adresa i majkin kontakt su za zainteresovane dostupni.

Opcije za placanje

  • Status humanitarne akcije: Akcija u toku !
Čitano 443 puta

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa. >link<

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na web-stranici: 192 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="https://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="https://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 
sofort ag 8ade9

 

sepa
 

 bitpay

 

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.