JS Financial News - шаблон joomla Новости
ponedjeljak, 23 Oktobar 2017
Kontakt info
Adresa:
Humanitarna organizacija Sadake

Sadake.e.V.
Postfach 75 08 03
81338 München
Deutschland

Fax: +49 032121237323
WhatsApp Tel: +49 1632229123

Email: Koristite "Kontakt forma"
------------------------------------
Za one koji apliciraju, molimo procitati prvo:
"Ostale informacije"
a dokumente poslati na: redakcija(at)sadake.com
Pošalji e-poštu
(opcionalno)
Ostale informacije:

Za donatore:

 Možete nam pisati na naš Whatsapp broj: whatsapp trouble+491632229123


 

Za one koji apliciraju na pomoć:

Radi toga što saradnici HO Sadake obrađuju aplikacije i sav pristigli materijal uglavnom u svoje slobodno vrijeme. Sav kontakt je ograničen na e-Mail i Fax .
Aplikacije se obrađuju po redu i hitnosti i na žalost nismo u prilici pozitivno odgovoriti na svaku od njih. 
Da bi smo aplikaciju mogli uzeti u razmatranje, te iz fonda za hitnu pomoć mogli izdvojiti donaciju, potrebno je da nam pošaljete dokumente navedene u e-Mailu koji dobijete kao odgovor kao i to da ste saglasni sa objavljivanjem vaše priče i vaših slika.

Kod pomoći preko HO Sadake uvijek se radi o sljedećim donacijama:

  1. Jednokratnoj - hitnoj - pomoći koja iznosi najviše od 250 do 1000 eur.  Zavisno od prioriteta i broja apela u datom periodu. Ovo je najčešći oblik dodjele sadake.
  2. Jednokratnoj posebnoj pomoći, kao u slučajevima sanacije objekata, pomoći za samopomoć u povratničkim regijama, pomoći kod prirodnih nepogoda, i sl. Ova donacija može da bude i većeg iznosa.
  3. U slučajevima liječenja, objavljivanjem vasih aplikacija u rubrici "Liječenja" na našem bloggeru. U spomenutim slučajeviima liječenja potrebno je da navedete vaše potpune kontakt podatke sa bankovnim računima u BiH, jer HO Sadake statutarno ne skuplja sredstva za ovu kategoriju osim u iznimnim slučajevima kada je to na web stranici i eksplicitno naglašeno.

Radi transparencije objavljuje i arhivira se sve na našoj internet stranici i ostaje trajno dostupno. Svaki Apel koji se objavi preko sadake.com iza sebe ima mnogo uloženog truda, vremena i sredstava na njegovoj realizaciji. Kako u redakciji, tako i na terenu. Održavanje svih infrastruktura organizacije, stranice i servera,  uz to i opsluživanje svih modernih platnih sistema koji su na usluzi donatorima, iziskuje nezanemarljive troškove. Tako da i uprkos volonterskom radu naših saradnika, opseg našeg djelovanja je u granicama.

Molimo za razumijevanje.

Tim Sadake

--

Novinski članci

novine.jpg

Par novinskih članaka sa tekstovima o HO Sadake, objavljeni u ranijem periodu.  Dnevni Avaz, Preporod , Saff,...


Prvi susret Bošnjakinja dijaspore 

prvisusretibosnjakinjadijasporeaugsburg2007.jpg

Susreti preko 100 Bošnjakinja iz cijele Evrope. Predavanja na aktuelne teme položaja i stanja žene Bošnjakinje. Osnivanje foruma za uključivanje Bošnjakinja u veće evropske ženske inicijative.

Juli-August 2007Prvi susreti omladine (Zajedničko zimovanje)

stoswald.jpgZimovanje oko 50-toro učesnika iz cijele, omladine, djece. 
U organizaciji HO Sadake i inicijative roditelja. Cjelokupno zimovanje je finansirano samoinicijativom roditelja-učesnika. Veoma uspješan projekt druženja i zabave. Bogat kulturni i edukativni program. Fokus tema i rada sa omladinom bio je buđenje osječaja za humanost i brigu o drugima. Odlična bosanska kuhinja i puno puno smjeha. Pogledajte film i nezamjerite kreativnosti djece na obradi istog.   Mart 2008

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa.

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na portalu: 37 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="http://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="http://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 Bank

 sofort

 

Giropay 
 bitpay

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.