Humanitarna organizacija SADAKE

„Sadake“ su humanitarna organizacija za slanje pomoći socijalno ugroženima u Bosni i Hercegovini. Onim ugroženenim pojedincima koji su u teškoj egzistencijalnoj krizi, a nemaju nikakve druge pomoći. Sadaka je djelo koje pruža svakom čovjeku ruku izbavljenja u pravom trenutku.

Jedan od načina kako da im pomognemo je, organizovano, putem humanitarne organizacije „Sadake“ čiji su se projekti vremenom obuhvatili sve krajeve Bosne i Hercegovine.

Pomoć potrebnima

U paletu naših projekata spadaju: podrška povratničkim porodicama u osposobljavanju njihovih poljoprivrednih dobara, briga o starim i iznemoglim, briga o bolesnoj djeci u potrebi liječenja, školskim ustanovama u nabavci školske opreme i uredjenju prostora, izlazak u susret u najtežim okolnostima u koje čestit čovjek može doći, a to je potreba za osnovnim životnim namirnicama. Svjesni smo važnosti i odgovornosti u humanitarnom radu.

sadake

Ideja

Servis za slanje pomoći

Sadake.com je servis za slanje humanitarne pomoći u Bosnu i Hercegovinu. Drugim riječima servis olakšanog dijeljenja sadake. Najbolje je da se sadaka dijeli lično, tj. da onaj koji prima sadaku vidi onoga ko mu je udjeljuje, ali u vremenu i prostoru gdje živimo mnogima od ove plemenitosti ostane samo želja.

 

omogućena brza uplata najpotrebnijima

Stalnom dostupnošću i jednostavnošću Sadake.com nastoji omogućiti modernom čovjeku da pomogne u momentu kada osjeti da to treba uraditi. Prođe li taj čudnovati momenat, nekako je drugačije. Onaj osjećaj da to više nije to. Jednom rječju rečeno: „…prošlo“. Integrirali smo sve aktuelne platne sisteme da bi se omogućila brza uplata i predaja vaša sadake. Primaoci su oni koji je trebaju – sad. Ne sutra, ne za mjesec dana.

sadake

Kategorije

samohrane osobe

Ponekad je tako, sudbinski neželjeno, ali čovjek ostane sam da odgaja djecu.

jetimi

Ostali bez svojih najbližih koji bi se o njima brinuli.

djeca

Nisu kriva za svoja stanja u kojima se nalaze.

lijeČenje

Kontakt podaci na našem blogu. Barem toliko.

povratnici

Projekat „Pomoć za samopomoć“ u povratničkim regijama.

zaboravljeni

Tu su iako ih je teško primjetiti. Oni o kojima se malo ko brine.

sadake.com

O nama

Dragi naši zemljaci i posjetioci stranice, „Sadake“ je Humanitarna organizacija za slanje pomoći socijalno ugroženima u Bosni i Hercegovini, onim ugroženim pojedincima koji su u teškoj egzistencijalnoj krizi, a nemaju nikakve druge pomoći. Sadaka je djelo koje pruža svakom čovjeku ruku izbavljenja u pravom trenutku. Jedan od načina kako da im pomognemo je, organizovano, putem humanitarne organizacije „Sadake“ čiji su projekti vremenom obuhvatili sve krajeve Bosne i Hercegovine. U paleti tih projekata su: podrška povratničkim porodicama u osposobljavanju njihovih poljoprivrednih dobara, briga o starim i iznemoglim, briga o bolesnoj djeci u potrebi liječenja, školskim ustanovama u nabavci školske opreme i uređenju prostora, izlazak u susret u najtežim okolnostima u koje čestit čovjek može doći, a to je potreba za osnovnim životnim namirnicama.  Svjesni smo važnosti i odgovornosti u humanitarnom radu. Izvještaj o realizovanom činimo dostupnim kroz arhiviranje projekata.

Aktuelnosti

20. juli 2018 - KURBANi 2018

Obezbjedite vama i vašoj porodici kurban za ovu godinu. Sadake.com vam može pomoći i koordinirati. Kurbani od povratnika stočara, a podjela kurbanskog mesa socijalno ugroženima u povratničkim krajevima. Cijena je kao i do sada 180 EUR. Rezervacija kurbana se vrši klikom na ovaj link: https://form.jotform.com/81163541484961 i zatim se slijede instrukcije.

17. maj 2018 - ramazanska akcija

Ramazan, vrijeme kada su nam srca i toplija i mekša. Vrijeme kada duša više nego obično osjeća da želi i drugima učiniti nešto dobro. SADAKE već godinama praktikuje da u ovom mubarek mjesecu obilazi starije i iznemogle. One o kojima se malo ko brine, … zaboravljene. Da im pomaže, prigotovi iftare i ostavi sadake u novcu.
sadake

Mogućnosti vršenja uplata

Uplata preko banke

Uplatu možete izvršiti na račun:
IBAN: DE30701500000034161380
BIC: (SWIFT) SSKMDEMM

paypal

Klikom na gornju oznaku PayPal-a idete direktno na stranicu na kojoj možete na jednostavan i siguran način izvršiti uplatu.

Sofortüberweisung

Klikom na gornju oznaku SOFORT-a idete direktno na stranicu na kojoj možete na jednostavan i siguran način izvršiti uplatu.

Betterplace

Klikom na gornju oznaku betterplace.org  idete direktno na stranicu na kojoj možete na jednostavan i siguran način izvršiti uplatu.

bitcoin donacije

Klikom na gornju oznaku bitcoin-a idete direktno na stranicu na kojoj možete na jednostavan i siguran način izvršiti uplatu.

Putem pošte

Uplate možete izvršiti slanjem pisma na adresu: Sadake e.V.
Postfach 75 08 03
81338 München, Deutschland

SEPA

Klikom na gornju oznaku SEPA možete uspostaviti trajni nalog za uplatu Sadake.

naši projekti

Brisanje dugova – veresije

Evo već je duže vremena od kako je vašim donacijama počelo anonimno brisanje veresije onima koji su u teškom stanju. Želimo se i javno zahvaliti za svu pomoć i podršku u ovom plemenitom djelu: Donatorima koji su nam ukazali povjerenje, Volonterkama i volonterima, koji su odvojili svoje vrijeme i odolijevali pritiscima da daju više informacija o donatorima, Koordinatorima koji su se brinuli o detaljima i terminiranju neočekivanog mjesta i momenta, Trgovcima koji su takođe dali svoj doprinos u čuvanju anonimnosti donatora i na kraju svima vama koji ste prepoznali srž ove dobre namjere i sami od sebe mnogima obrisali veresije. A mi vas pozivamo da podržite naš tim, koji redovno negdje, nenajavljeno i anonimno, vašom sadakom oslobađa nekog od veresije.

Kontakt formular

Možete nas kontaktirati direktno putem ovog formulara ili koristeći vaš lični mail program na: info@sadake.com.

Datenschutzhinweis

Newsletter